Tájékoztató

 

Helyi akciócsoport (HACS): az a szervezet, amely intézményesített formában a helyi közösség szervezéséért tevékenykedik, legfőbb feladata a helyi közösségi fejlesztési stratégia kidolgozása, annak megvalósításához támogatás igénylése, a stratégia megvalósítása, ehhez kapcsolódóan a stratégia elkészítését és megvalósítását szolgáló kapacitásfejlesztés, képzés, hálózatépítés, az érdekeltek közötti információcsere előmozdítása, a potenciális kedvezményezettek támogatása, a meghirdetésre kerülő felhívások kidolgozása, valamint a végső kedvezményezettek kiválasztása.

Jelen esetben Karcagon a HACS szerepét aKarcag Városért Helyi Közösség tölti be.

A közösségi szinten irányított helyi fejlesztés célja, hogy adott területen, adott fejlesztésben érintett szereplők – helyi önkormányzat, intézmények, civil szervezetek, lakosok, vállalkozások – együtt gondolkodjanak azon, hogyan lehetne közösségi, kulturális tereiket leginkább a helyi közösség valós igényeinek megfelelően fejleszteni. A közösségi szinten irányított helyi fejlesztés felkarolja az alulról jövő kezdeményezéseket, társadalmi párbeszédre épít és biztosítja a helyi szereplők részvételét a tervezésben, a döntéshozatalban, majd a tervezett kulturális, közösségi projektek megvalósítása és működtetése során is.

Karcag Városért Helyi Közösség a tájékoztatás érdekében megrendezi az alábbi fórumot. Meghívó letölthető: MEGHÍVÓ

Fontos az Ön részvétele is, hiszen

- Közösségi élményben lehet része, új kapcsolatokra tehet szert.

- Számos új ismerettel, információval gazdagodhat.

- Megismerheti mások véleményét, elképzeléseit is adott közösségi, kulturális tér megújításáról, hasznosítási lehetőségeiről.

- Elmondhatja véleményét, beleszólhat a város, városrész sorsának alakulásába, igényei megjelenhetnek a fejlesztésekben.

 

Segítse véleményével és projektötleteivel a stratégia kidolgozását!

Ennek érdekében kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet és adatlapot!

 

Együttműködését köszönjük.

 

Karcag Városért Helyi Közösség