Kunszentmiklós – Magyarország

Kapcsolat kezdete: 2009. szeptember
A kapcsolatfelvétel módja: Kunszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete nevében Bődi Szabolcs polgármester 2009-ben a Kunok I. Világtalálkozója évében javasolta a Karcag városával történő testvérvárosi szerződés megkötését, tekintettel arra, hogy a szerződés megkötése tovább erősíti a két kun település között évek óta tartó barátságot, jó kapcsolatot tovább erősíti, és egyben rámutat a határon belüli összefogás szükségességére.
A folyamatos együttműködés területei: Oktatás, kultúra, sport, idegenforgalom
Honlap: www.kunszentmiklos.hu

A két település közötti testvérvárosi szerződés megkötése országon belül is kiemelkedő jelentőségű, hiszen elsőként fordul elő, hogy kun települések egymás között, egy kiskun és egy nagykun település ilyen megállapodást köt. Mindkét település tagja a Kunszövetségnek és a Kun Összefogás Konzorciumnak.

A testvérvárosi kapcsolat megkötésének a célja: az intézmények, az egyházak, a társadalmi szervezetek és a gazdaság közreműködőinek együttműködése mellett a kapcsolatteremtés elősegítése. A kulturális intézmények jelentős segítséget nyújthatnak a kun identitás megőrzésében való fokozott szerepvállalással, a kun hagyományokat őrző és bemutató múzeumi anyagok cseréjével is.

Karcag és Kunszentmiklós településnek is testvérvárosa az erdélyi Székelykeresztúr, így a három település összefogásával még jobban kiszélesíthető a kapcsolatok bővítése.
A testvérvárosi szerződés megkötésére Kunszentmiklóson 2009. szeptember 12 -én és Karcagon, a Kunok I. Világtalálkozója záró rendezvényén 2009. szeptember 27-én került sor.

Oldal tetejére