“A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997 évi XXXI. Törvény szerint a bölcsőde a családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését biztosító intézmény.”

“A bölcsődébe felvehető minden olyan kisgyermek, akinek szülei valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani gyermeküknek napközbeni ellátását.”

Telephelyei:
Karcag, Varró u. 3/a. Telefonszám: (59) 311-492
Karcag, Széchényi sgt. 69. Telefonszám: (59) 312-775

E-mail: karcag.bolcsi@hucom.hu
Alapító okirat: alapító okirat letöltése

Bölcsődevezető: Némethné Szilágyi Ilona

Az intézményeink jól megközelíthetők. Tágas, világos játszószobákkal, terasszal, zöld kerttel rendelkeznek.

A gyermekeket képzett gyermekgondozónők gondozzák, nevelik, akik jól ismerik szükségleteiket, fejlődésüket, s ennek megfelelően nevelik, Őket úgy, hogy egyéniségük kibontakozhasson.

Segítenek a nevelők abban, hogy a gyermekek önállóak legyenek, készségeik, szokásaik, kapcsolataik fejlődjenek, s mindez folyamatosan napjaik részeként történjék.

Éneklés, gyurmázás, festés, sok játék tölti ki a napokat. Szép zöld kertben homokozás színesíti a gyermekek tevékenységét.

A korszerű táplálkozás elvét követve egészséges, finom, ízletes ételeket főznek a bölcsődék konyhájában.

Bölcsődéink nyitottak a szülők számára:
Kéthetes beszoktatás teszi lehetővé, hogy a szülők fokozatosan adják át a gondozónőknek gyermekeiket. Ez megkönnyíti a gyermekek számára az ismeretlen felnőtt elfogadását, de megkönnyíti a szülőknek is az elválást, hiszen tudják, mi történik a gyermekekkel egész nap.

Oldal tetejére