TérZene koncertek Május 23.

Otthona kényelméből élheti át személyesen a klasszikus zene szépségeit Karcagon a Filharmónia Magyarország jóvoltából. Szerdán és szombaton 16:50 és 18:00 óra között három olyan közterületen csendülnek fel dallamok, mely a környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció. Legfrissebb információkért látogasson el a terzene.hu weboldalra.

Április 25. szombat 16.50 – 18.10 közötti időszakban

Helyszínek:
Kossuth tér/Sétálóutca
Táncsics krt-i lakótelep 10-11
Nagyvénkerti lakótelep

Műsor:
Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes (5 fő)
A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes 1998-ban alakult Budapesten Kovács Zalán László művészeti vezető irányításával. Tagjai fiatal művészek, akik az együttes hazai és nemzetközi versenysikerei mellett szólistaként is több tucat helyezést elértek megmérettetéseken. A klasszikus rézfúvós kvintett irodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják széles repertoárjukat. Alakulásuk óta évente közel száz fellépésük alkalmával játszottak Magyarország legjelentősebb koncert- és rendezvényhelyszínein, illetve szerte Európában. Televízió és rádió felvételeik mellett tizenegy hanghordozón hallható játékuk, melyekből közel tízezer példányt hallgatnak szerte a világon. Számos nagyszabású hazai fesztivál rendszeres fellépője és több koncertsorozat szervezője az együttes. 2007-ben megkapták az Artisjus alapítvány különdíját.

Április 29. szerda 16.50 – 18.10 közötti időszakban

Helyszínek:
Kossuth tér/Sétálóutca
Táncsics krt-i lakótelep 10-11
Nagyvénkerti lakótelep

Műsor:
Heavy Brass Guys Tuba Quartet (4 fő)
A 2007-ben alakult együttes tagjai a dél-dunántúli régió professzionális muzsikusai, akik hasonlóan gondolkodnak hivatásukról, a rézfúvós előadóművészetről.
Repertoárjuk széleskörű és sokoldalú, amelyben reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi művek és átiratok szerepelnek. Az együttes rendszeresen mutatja be saját feldolgozásait, átiratait. Fellépéseik élményteli pillanatokat kínálnak a klasszikus zene iránt érdeklődőknek és a kikapcsolódásra vágyó közönség számára egyaránt. A klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei, feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

Május 2. szombat 16.50 – 18.10 közötti időszakban

Helyszínek:
Kossuth tér/Sétálóutca
Táncsics krt-i lakótelep 10-11
Nagyvénkerti lakótelep

Műsor:
Ewald Rézfúvós Együttes  (5 fő)
Az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.
Az Együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Sonkovics Lóránd, Magyar Péter, Peresztegi Attila. A kvintett művészei szólistaként is elismertek: országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön 1998-ban, a műfaj legrangosabb világversenyén, a franciaországi Narbonne-ban megrendezésre került VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját nyerték el. Ezt követően az együttes nyolc nemzetközi versenyről hozott rangos díjakat

Május 23. szombat és Május 30. szombat

Oldal tetejére ugrásOldal tetejére