Hírek

Kerti lucfenyő pusztulások hazánkban – kutatás 2023

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként tanulmányt készítünk, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira. Arra kérjük a lakosságot, hogy segítsenek képet alkotni az elmúlt évben tapasztalható kerti lucfenyő pusztulásról egy három kérdéses kérdőív kitöltésével, amely mindössze fél percet vesz igénybe. Fontos, hogy a város/község lakosainak megfigyelései is bekerülhessenek az adatbázisba.

A kérdőív linkje:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgnK7dght-8hIoG-MMtrtPix-k113xhzbu3fl-OJFGgdbKsA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Csatlakozz a tatai tüzérekhez!

Jelentkezz kiemelt illetményért a tatai tüzérekhez!

Ismét kiemelt ajánlattal várja a katonának jelentkezőket a Magyar Honvédség. A Lynx után most a PzH2000-es önjáró lövegek leendő kezelőszemélyzete is bruttó 737 ezer forintos illetménnyel kezdheti meg katonai pályáját Tatán.

A Panzerhaubitze 2000 (PzH) önjáró löveg egy nagy páncélvédettségel rendelkező, támogató fegyverrel felszerelt lánctalpas jármű, napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze. A Lynxhez hasonlóan a PzH kezeléséhez is a modern haditechnikát értő és kezelni képes fiatalokra van szükség.

A bekerüléshez az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

  • 18. betöltött életév,
  • cselekvőképesség,
  • büntetlen előélet,
  • magyar állampolgárság megléte,
  • minimum 8 általános iskolai végzettség.

Ezeken túlmenően fontos a jó fizikai teherbírás, a magas stressz- és monotonitástűrő képesség valamint bírni kell a bezártságot is.

Bevonulás: 2024. február 12-13., Tata, MH Klapka György 1. Páncélosdandár

Alapvetően minden jelentkező előzetesen részt vesz egy komplex alkalmassági vizsgálaton. Ennek részeként többek között laborvizsgálatokat (köztük drogtesztet), valamint EKG-t  is végeznek, továbbá pszichológiai elbeszélgetésre is sor kerül. Megvizsgálják a bevonulók fizikai állóképességét is, hogy a kiképzés végén tudják-e majd teljesíteni a szerződéses katonákra vonatkozó követelményeket. Egy meghatározott szintidőn belül kell lefutniuk 3200 métert, valamint megfelelő számú felülést és fekvőtámaszt vagy húzódzkodást kell csinálni 2-2 percben.

Akik a felmérések során a legjobbnak bizonyulnak, aláírják szerződésüket, és azonnal megkezdik alapkiképzésüket Tatán, a vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály állományának tagjaként.

Az első 2 hét a beilleszkedésről szól. Ezt követően kezdődik meg a 8 hetes alapkiképzés, mely során az újoncok elsajátítják többek között a katonai élet szabályait, az alaki fogásokat, a különböző fegyverek kezelését és harcászati ismereteket szereznek. Ebben az időszakban csak hétvégi hazautazásra van lehetőség. A hétköznapok reggeltől estig a komoly fizikai és mentális kihívásokkal teli felkészülésről szólnak majd, de ezt a kiemelt helytállást anyagilag is elismeri a Magyar Honvédség, a leendő tüzérek bruttó 737 ezer forintos alapilletményt kapnak már a kiképzés első napjától.

A kiképzés sikeres teljesítése után az újoncok esküt tesznek, és megkezdik szolgálatukat első beosztásukban. A teljesítményük és képességeik alapján dől majd el, kiből lehet például lövegparancsnok, vezető, irányzó, vagy radarkezelő.

Aki szeretne részt venni a magyar tüzérség megújításában, keresse fel országszerte bármelyik toborzóirodát vagy az iranyasereg.hu oldalt.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében jelentkezni a Szolnok, Táncsics Mihály u. 5-7. sz. alatti Toborzó Irodán lehet. Telefonos elérhetőség: 06-56-505-159

Ügyfélfogadás:

Hétfőtől csütörtökig 08.00-15.30-ig
Pénteken: 08.00-12.00-ig
Február 10-11-én szombat-vasárnap hétvégén 08.00-16.00-ig

Online jelentkezés:     https://iranyasereg.hu/#EmbertAVasra oldalon

Csatlakozz a tatai tüzérekhez! Kezdő illetmény: havi bruttó 737.000 Ft.
Oldal tetejére ugrásOldal tetejére