Lakossági fórum

HIRDETMÉNY

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 75. § (2) bekezdésének, illetve Karcag Városi Önkormányzat Képviselőtestületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 14/2017 (X.27.) önkormányzati
rendelete (a továbbiakban: R.) 6. § (3) bekezdésének megfelelően ezúton tájékoztatom Karcag város lakosságát, érdek-képviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteit, vallási közösségeit arról, hogy Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Karcag város hatályos Településszerkezeti tervének és Helyi építési szabályzatának, valamint Szabályozási tervének módosítását határozta el.

Az 1. rendezési cél:
A karcagi településrendezési eszközök módosítása úgy, hogy lehetővé váljon a jelenleg belterületi, 531/1, 531//2 és 532 helyrajzi számú földrészletek által alkotott településrész külterületbe csatolása.

A 2. rendezési cél:
A Karcagi Építési Szabályzat módosítása úgy, hogy a Vt-1 jelű építési övezetben közlekedési vagy közmű-létesítmény elhelyezése céljából lehetővé váljon legalább 20 m2 -es önálló földrészlet kialakítása a jelenlegi 500 m2 helyett.

A véleményezési dokumentumok a Karcagi Polgármesteri Hivatal 25. számú helyiségében
ügyfélfogadási időben, valamint ide katintva megtekinthetők.

Tájékoztatom, hogy a R. 6 § (3) bekezdése alapján

2023. május 3–án 16:00 órakor
lakossági fórum

megtartására kerül sor.

A lakossági fórum helye:
5300 Karcag, Kossuth tér 1. (Kántor Sándor terem)

Kérem, hogy a R. 9 § (1) bekezdésnek megfelelően az észrevételeket, javaslatokat a lakossági fórumon szóban, illetve a lakossági fórumtól számított 15 napon belül papír alapon vagy elektronikusan írásban megtenni szíveskedjenek.

Javaslataikat, észrevételeiket, véleményüket a következő címre küldjék meg:
Karcagi Polgármesteri Hivatal
5300 Karcag, Kossuth tér 1.
vagy
kacsandi.istvan@ph.karcag.hu e-mail címre.

Felhívom a figyelmet arra, hogy vélemény, illetve módosításra javaslat csak közösségi érdekre vagy jogos magánérdekre vonatkozóan adható. A benyújtott vélemény a véleményezett tervezet tartalmára terjedhet ki, a vélemény és a tervezet között közvetlen összefüggésnek kell lennie. A kifogást emelő véleményét indokolással alá kell támasztani.

A benyújtott véleményének tartalmaznia kell legalább a benyújtó tervezettel kapcsolatos konkrét tényre, elemre vonatkozó álláspontját, a javasolt módosítást és annak indokolását.
Amennyiben a meghirdetett anyaggal kapcsolatban kérdésük van, kérem keressék településünk főépítészét:


Farkas Renáta főépítész: (30) 414-6325

Karcag, 2023. április 18.


Szepesi Tibor
polgármester

HIRDETMÉNY LETÖLTÉSE

Oldal tetejére ugrásOldal tetejére